Over PEET Opleidingen

Wij bieden opleidingen aan voor bedrijven, scholen, overheidsinstellingen, ZZP'ers en particulieren. En dat doen we op onze eigen unieke wijze, gepassioneerd en creatief.

Wij doen onze uiterste best om kwalitatief goede en toepasbare opleidingen te verzorgen. We denken graag met je mee, luisteren naar de wensen van de opdrachtgever en bieden graag net dát beetje extra. Passend bij het bedrijf of de groep waar we mogen lesgeven. Wij nemen geen genoegen met minder dan het best haalbare en jullie tevredenheid staat bij ons voorop. Zo zijn wij nu eenmaal en daar zijn we trots op.

Onderaan deze pagina Over ons in de pers

Even voorstellen

PEET Opleidingen bv is het bedrijf van Petrie en Barry Huisman

Petrie houdt van haar vak en dat blijkt!
Na meer dan 8 jaar praktijkervaring opgedaan te hebben in het lesgeven van diverse vakken voor Code 95, heeft Petrie in 2020 de stap gemaakt om te starten als zelfstandig opleider Code 95 en Arbo veiligheidstrainingen. 
Vanuit haar eerdere werkervaringen als bedrijfscoach kent ze de sectoren binnen de transport, het besloten vervoer, de maak-industrie en bouw enorm goed. Geen uitdaging is haar te groot of te klein en ze doet haar uiterste best voor iedere opdracht van bedrijf tot particulier. Altijd met oog voor de cursist en onze docent. En als tacho specialist is ze altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen qua wetgeving!

Barry is 25 jaar werkzaam geweest in de internationale wijnhandel. Hier heeft hij bij verschillende Europese bedrijven gewerkt. In 2021 heeft hij besloten om de volgende stap in z'n carriere te maken en is hij als compagnon bij PEET Opleidingen gestart. Met zijn kennis van bedrijfsprocessen en organisatie, richt hij zich binnen PEET Opleidingen op verdere professionalisering van dit ambiteuze bedrijf. Hij heeft contact met auditoren, verzorgt de back- office, houdt de accountant tevreden en zorgt dat de dienstverlening op het hoogste niveau blijft. Barry is ook het aanspreekpunt voor ons P.O.P. klantenportaal, SOOB en subsidie mogelijkheden. Daarnaast geeft hij vol overgave heftruck-, reachtruck, EPT, VCA en diverse Code 95 theoriecursussen voor PEET Opleidingen en diverse opdrachtgevers. Een aantal malen per maand rijdt Barry als vrachtwagenchauffeur naar Duitsland.

Het team docenten, medewerkers en partners waar PEET Opleidingen mee samenwerkt staat met gelijke passie, enthousiasme en vakkennis voor jullie klaar.

Ons aanbod

PEET Opleidingen gaat niet achter de massa aan en werkt op een ambitieuze en bevlogen wijze aan een breed aanbod van cursussen en opleidingen!

Ieder bedrijf, iedere vorm van transport en ook elke chauffeur ofwel cursist is uniek. Daarom stemmen we onze voorstellen precies af op jullie behoeften en de aard van de werkzaamheden. 


Of het nu om één cursusdag gaat óf het verzorgen van de volledige Code 95 óf veiligheidsopleiding;
we gaan met je om de tafel zitten, luisteren aandachtig en denken mee.
Zo maken we een voorstel op maat, speciaal op jullie wensen afgestemd.

Praktijk case

Zou het niet fijn zijn...

... Om één professionele partij te hebben die de administratieve - èn organisatorische kant van Code 95 voor je medewerkers bijhoudt?

In het PEET Opleidingen Portaal (POP) worden voor jouw organisatie alle cursisten vermeld waarbij per medewerker alle rijbewijzen, gevolgde cursussen en certificaten worden opgeslagen. Dit geeft een totaal overzicht van de Code 95 cyclus en welke cursussen gevolgd zijn en nog gevolgd mogen/ moeten worden. 

De cursusmanager kan in het dashboard met 1 druk op de knop de status zien welke cursussen gevolgd zijn met alle details. Er wordt ruim van te voren een melding verstuurd als een rijbewijs, bestuurderskaart, Code 95 of certificaat gaat verlopen. Een chauffeur die snel een cursus moet volgen? Via het portaal kun je online inschrijven in het aanbod van Open Inschrijving cursussen van PEET Opleidingen. 

Weg stress en wij kijken met je mee; opleiden dat is ons specialisme, zodat jij je kunt focussen op jouw werk. Hoe fijn is dat? 

Speciale aandacht

Het kan voorkomen dat een cursist niet het gewenste doel haalt, bijv. door dyslexie, ongeletterdheid of zenuwen voor het examen. Wij willen ook dat deze kandidaten slagen en hun dromen kunnen waarmaken. Stap over je drempel en neem onze hulp aan; samen gaan we een plan van aanpak maken. En helpen we je om je (leer-)doelen te bereiken! 

Samen onderweg naar jouw toekomst!

PEET Opleidingen is geen klassieke rijschool, wij zijn jouw rijopleider... 

Wij combineren de vraag naar goed opgeleide chauffeurs met de wagencapaciteit in de markt waarbij wij flexibel vrachtwagens inzetten voor onze rijlessen. Buiten de rijlessen om blijven de wagens inzetbaar voor goederenvervoer wat een duurzame mobiliteit geeft. Deze innovatieve samenwerking tussen RVE Plantenhandel en PEET Opleidingen zorgt dat middelen optimaal worden ingezet en minder lege kilometers worden gereden. Een prachtig voorbeeld van samenwerking om zo nieuwe chauffeurs op te leiden en ervaren chauffeurs na te scholen.

Onze specialiteit: Veiligheidscursussen op locatie van de opdrachtgever

Veiligheidscertificaat 'Veilig werken met de Heftruck of Reachtruck'

Veiligheidscertificaat 'Veilig werken met de Heftruck of Reachtruck'

Wij kunnen deze basis- of herhalingscursus geven op onze eigen leslocatie maar ook in de eigen omgeving waarin de chauffeur werkt. Wij nemen diverse materialen mee en kunnen ter plekke de theorie - en praktijkcursus verzorgen. Beide onderdelen wordt afgesloten met een examen en bij goed gevolg ontvangt de cursist het digitale certificaat én fysiek pasje. Ook onder Code 95 mogelijk!

VCA Basis & VOL

VCA Basis & VOL

PEET Opleidingen verzorgt VCA Basis & VCA Vol cursussen op onze eigen locatie en op jouw locatie. De dag kan worden afgesloten met een officieel VCA examen afgenomen door een erkend en gecerticifeerd examenbureau. Deze cursus kan tevens onder Code 95 worden aangemeld zodat tevens de 7 punten behaalt worden. 


Alle cursisten ontvangen een digitaal - én fysiek certificaat (de PEET Pas)

Veiligheidscertificaat 'Veilig werken met de Bovenloopkraan'

Veiligheidscertificaat 'Veilig werken met de Bovenloopkraan'

In deze cursus wordt eerst de relevante theorie behandeld en daarna worden er met de bovenloopkraan praktijk oefeningen gedaan. Na deze cursus is de medewerker weer op de hoogte van de laatste wetgeving en ins & outs. De cursus vindt plaats op de locatie van de opdrachtgever zodat de docent kan inspelen op de omstandigheden die men op de werkvloer ondervind.


Wij maken een op maat gemaakt aanbod voor deze specifieke cursus.

Dáárom PEET Opleidingen

Hier doen we het voor...

Hier doen we het voor...

We hebben diverse complimenten mogen ontvangen omtrent onze werkwijze en de kennis van onze docenten. We laten het succes niet naar ons hoofd stijgen. Iedere cursus opnieuw doen wij onze uiterste best om er een waardevolle, leerzame en gezellige dag van te maken.


We ontvangen regelmatig hoge waarderingen van onze cursisten, dank daarvoor!

Ons team van docenten

Ons team van docenten

De cursussen worden alleen door experts binnen dat vakgebied verzorgt. Wij beschikken over een groot netwerk van professionals en vragen de meest ervaren en beschikbare docenten om aan jullie les te geven met persoonlijke aandacht.


Ben jij zo'n charismatische expert? En zou je graag voor ons willen lesgeven? Neem dan contact met ons op!

Kwaliteit gegarandeerd

Kwaliteit gegarandeerd

Onze lessen zijn goedgekeurd door het CBR/ CCV en actueel en toepasbaar in de praktijk. Regelmatig ontvangen wij tijdens de cursus controleurs van het CBR waar de docent en lesstof getoetst wordt. Daarnaast zijn wij gecertificeerd opleider Transport & Logistiek van Sector Instituut Transport en Logistiek. Middels een externe audit kan PEET Opleidingen jaarlijks bewijzen te voldoen aan de hoogste eisen!


Wij bieden graag de ondersteuning die nodig is om jouw administratie qua Code 95 en certificeringen up-to-date te houden en om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Ontzorgen op dit gebied is onze kracht!

PEET in de pers.....